Mål 9 – Hållbar industri, innovationer och infrastruktur

Att uppfinna nya saker där man använder sig av ny teknik är ett sätt att lösa de problem som vi människor och vår planet står inför. På det sättet kan man skapa nya, mer miljövänliga, produkter. Att utveckla ny teknik skapar fler jobb, vilket behövs. Ett annat sätt att arbeta för en hållbar framtid är att investera pengar i bra industrier och forskning kring miljöfrågor.

För att vi ska kunna fortsätta leva på vår jord så är vi i ett ständigt behov av nya innovationer och teknologisk utveckling, för att kunna lösa ekonomiska och miljömässiga hinder. Det är också viktigt att industrier och företag bidrar till en hållbar utveckling.

Tips!

Släng inte, skänk bort!

Att vi uppgraderar våra tekniska prylar är vanligt, men ofta så funkar de gamla fortfarande. Skänk bort de prylar du inte använder längre, eller se till att de återanvänds.

Använd din teknikkunskap!

Är du intresserad av teknik? Använd dina kunskaper till att hjälpa andra som inte är lika bra på teknik. Teknik och nya idéer är nyckeln till att vi ska uppnå de Globala målen!

Sprid information!

En halv miljard människor på jorden har inte tillgång till grundläggande kommunikationsmöjligheter. Skänk dina gamla mobiltelefoner och uppmuntra andra att göra det också.

Lär dig mer och ta reda på vad du kan göra för att #BliMålmedveten på www.globalamålen.se

Vem är du?

Johan Wanloo (f. 1972) är en av Sveriges mest produktiva serietecknare som regelbundet publiceras i Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter och serietidningar som Galago och Herman Hedning. Han är även rock-poddare, barnboksillustratör och krönikör. Johan Wanloo belönades med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett 2006.

Berätta om din tolkning

Temat på min bild är ”uppfinn framtiden.” Det är vanskligt att förklara en sådan här bild, det är lite som att dra ett skämt och sen berätta vad det roliga var. Men jag kan berätta att min första prioritet var att skapa en bild som helt enkelt var rolig för mig att göra. Så då fick det bli en stor jädra Science Fiction-pryl. Jag jobbar oftast med serier. Jag skriver även barnböcker.