% i sommar- IOGT-NTO-Rörelsen-rörelsen

Trygga sommarlov

för varje unge! 

På grund av Coronakrisen blir årets sommarlov annorlunda för många barn och unga; planer ställs in, många oroar sig för föräldrarnas jobb, längtan efter isolerade mor- och farföräldrar kan vara stor.

Vi vet att i oroliga tider ökar alkoholkonsumtionen och under sommarledigheten dricker svenskarna mer än vanligt. När trygga rutiner försvinner, när skolor och förskolor tar sommarlov är risken för våld och psykisk ohälsa extra stor för de barn och unga som har det tufft hemma.

När föräldrar är beroende av alkohol löper barn:

  • Sex gånger högre risk att drabbas av psykisk ohälsa

  • Fyra till sju gånger så hög risk att själv utveckla ett missbruk i vuxen ålder

  • Tre gånger så hög risk att dö före 35 års ålder

Vi ställer inte in – vi ställer om!

När förutsättningarna förändras så är IOGT-NTO-rörelsen snabb med att ställa om. Genom att satsa på dagläger, mindre grupper och digitala aktiviteter ser vi till att våra sommaraktiviteter är trygga platser ur alla aspekter.

Med vår barn- och ungdomsverksamhet runt om i landet möter vi varje sommar tusentals barn och unga och ger dem oförglömliga sommarminnen med trygga och nyktra förebilder. I år är det viktigare än någonsin.

Läs vår ordförande Mona Örjes debattartikel om hur vikten av trygga arenor för barn i sommar

Köp sommarens viktigaste gåvobevis

Ett glasskalas, en drakbyggardag eller en härlig skogsutflykt? Nu kan du tacka av en lärare, fira studenter, födelsedagar eller en dopdag med ett av våra fina gåvobevis.

Ja, jag vill köpa ett gåvobevis

Bankar ditt hjärta lite extra för barn i utsatthet?  

Genom att bli ambassadör för IOGT-NTO-rörelsen kan du lyfta våra viktiga frågor lite extra och tillsammans med oss kämpa för varje barns rätt till en trygg vuxen.  

Läs mer om att bli ambassadör 

Var med och bygg sommaren viktigaste läger

I år är det viktigare än någonsin att nå fler barn med våra sommaraktiviteter. Bidra till vårt arbete med din gåva.

Ja, jag vill swisha en gåva!

När du ger en gåva till IOGT-NTO-rörelsen behandlas dina personuppgifter enligt gällande lagar och vår integritetspolicy