Våra kampanjer - IOGT-NTO-rörelsen - sponsra ett barn

Våra kampanjer

Vit jul

Sedan 2007 driver vi varje år kampanjen Vit jul. Där arbetar vi för att synliggöra frågan om missbruk och riskbruk av alkohol och droger under julledigheten och vilken påverkan det har på barn och unga.

Läs mer om Vit jul

Vi ordnar också Vit jul-aktiviteter under jullovet för tusentals barn och unga. Aktiviteterna är gratis och öppna för alla – något vi vet kan göra extra stor skillnad för de barn och unga som lever i utsatthet.

Världens Barn

Radiohjälpen genomför riksinsamlingen Världens Barn i samarbete med 14 svenska biståndsorganisationer, där IOGT-NTO-rörelsen är en. Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.

Läs mer om Världens Barn

IOGT-NTO-rörelsen har deltagit i Världens barn-kampanjen sedan 2011 och det är en viktig del av vårt internationella arbete. Genom Världens Barn stöttar vi åtta projekt runt om i världen som arbetar med barns rättigheter på olika sätt. Dessa projekt finns i Sydostasien, Östafrika och på Balkan.

Sponsra ett barn i sommar!

Varje år, strax innan sommarlovet börjar, drar IOGT-NTO-rörelsen igång sommarkampanjen som vi 2019 döpte till ”Sponsra ett barn i sommar”. När sommarsemestern tar vid skjuter alkoholkonsumtionen skjuter i höjden. Vi vet att många barn runt om i Sverige går hem till sommarlovet med en växande klump i magen. Hemma väntar ofta en sommar fylld av ensamhet och otrygghet.

Läs mer om Sponsra ett barn i sommar! 

Med sommarkampanjen vill vi lyfta frågan om barnen i utsatthet och hur de fångas upp, framför allt under sommaren. Samtidigt berättar vi gärna om IOGT-NTO-rörelsens aktiviteter runt om i Sverige. De är öppna för alla men extra viktiga för de barn som har det tufft hemma.