Nu är Världens Barn kampanjen i full gång!

Theera VB sida m logo

 

Världens Barn är en viktig del av IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete och vi är självklart med i årets kampanj! Genom Världens Barn så har IOGT-NTO-rörelsen möjlighet att stötta åtta projekt runt om i världen som arbetar med barns rättigheter på olika sätt. Dessa projekt finns i Sydostasien, Östafrika och på Balkan. Du kan läsa mer om ett par av projekten längre ner på sidan.

Om Världens Barn

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 svenska biståndsorganisationer, där IOGT-NTO-rörelsen är en. Kampanjen har sedan starten samlat in över 1,5 miljarder kronor till verksamheter som stärker barns rättigheter världen över. Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet. När barn har en god hälsa, möjlighet till utbildning och lever i trygghet så ökar deras chanser för att få en bra framtid.

Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett femtiotal projekt inom Världens Barn. Det som alla projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter. Läs mer om Världens Barn.

Vill du vara med och bidra? Ge en gåva!