87 miljoner till Världens Barn!

varldensbarn2017-thailand-cam-sida2

 

Nu räknas resultaten ihop av alla digitala och fysiska insamlingsbössor, konserter, kollekter, föreningsaktiviteter, företagsgåvor och mycket mera. Tillsammans med den stora galan i SVT har årets resultat nått upp till fantastiska dryga 80 miljoner kronor hittills. För pengarna fortsätter att komma in.

I helgen sköt till exempel IOGT-NTO:s ordförande Johnny Mostacero straffar på en fd allsvensk målvakt, något som resulterade i minst 1000 kronor till, till Världens Barn.

I kommunkampen kom i år uppstickaren Norsjö på första plats och mest generösa storstad blev Eskilstuna. Främst bland Sveriges alla län kom Gotland – och där vet vi att IOGT-NTO är mycket aktiva.

TACK för att ni är med och engagerar er i Världens Barn. I år har vi med er hjälp gjort en rekordinsamling! Utan er i landet skulle vi inte komma någonstans. Jag är stolt över att IOGT-NTO syns runt om i landet och jag är glad att kunna säga att vi är en inspiration till de andra organisationerna som är med i kampanjen, säger Maria Bergqvist, kommunikatör på IOGT-NTO-rörelsen.

Ett varmt TACK till alla er som varit med i insamlingen!

Vill du se hur din kommun placerades sig i kommunkampen? Klicka HÄR! (<--länken leder till aktuell sida på Världens Barns hemsida och öppnas i nytt fönster)

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs i samarbete med fjorton av Sveriges ledande humanitära organisationer, varav IOGT-NTO-rörelsen är en. Tillsammans gör vi en unik kraftsamling med närmare 45 000 frivilliga samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio gör allt de kan för att uppmärksamma kampanjen. Hela IOGT-NTO-rörelsen är med i insamlingen, och pengarna som samlas in går oavkortat till projekt som utvecklar och stärker barn i världen. Vi finansierar tio internationella projekt med hjälp av pengar från Världens Barn. Dessa finns i Sydostasien, Östafrika och på Sri Lanka. Du kan läsa mer om ett par av projekten längre ner på sidan.