Vi söker ekonom 100% visstid

Publicerat 2024-05-20

IOGT-NTO Movement arbetar internationellt med att stärka människor och samhällen för att förebygga skador från alkohol och andra droger. Genom vårt arbete minskar fattigdom, ohälsa, våld mot kvinnor och barn och människors motståndskraft mot alkohol och droger stärks. Vi arbetar på lokal och nationell nivå i 12 länder i Asien, Östafrika och på Västra Balkan för att öka kunskap, stärka organisationer och mobilisera för hälsofrämjande alkohollagstiftning. Vår vision är en demokratisk värld präglad av solidaritet och jämställdhet där alkohol och andra droger inte hindrar människors välfärd, frihet och säkerhet.

Ekonom 100%

Vi söker en Ekonom som vill ansluta sig till vårt globala team med kollegor i Sverige, Thailand och Tanzania. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med både ekonomiteamet och med programhandläggare.

Ditt huvudansvar kommer vara att säkerställa partners avtalsefterlevnad och att de finansiella riktlinjerna för bidragshantering följs hos partners i Asien och Västra Balkan samt sedvanliga ekonomiuppgifter för organisationen, så som löpande bokföring och utbetalningar. Vi använder systemen Fortnox, Rillion One och Oxceed.

Arbetsuppgifterna är bland annat:

  • Projektekonomi: från budget till bokslut och rapport
  • Kvalitetssäkring av partners givaravtal
  • Arbete med ekonomiska rapporter från partners
  • Granska partnerorganisationernas kontrakt och budgetar.
  • Arbeta med uppdragsbeskrivningen för revisionerna, revisionsberättelsen och revisionsåtgärden för partnerorganisationer.
  • Kapacitetstärka partners inom ekonomi
  • Löpande bokföring
  • Avstämningar
  • Utbetalningar
  • Kontakt med bank och bokföring.

Uppdraget innebär även att stötta och stärka partners så att de har en god intern kontroll och ansvara för utbetalningar av ekonomiskt stöd.

Vi är ett globalt team på 12 personer där varje medarbetare är värdefull och bidrar med sin erfarenhet och kunskap. Utlandsresor förekommer i tjänsten.

Vem vi söker?

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, tex civilekonom, eller alternativ arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

För tjänsten behöver du vara initiativtagande, vara bra på att strukturera och planera, analytisk samt ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Du trivs med att arbeta i team likväl som att du har lätt för att arbeta självständigt. Du har erfarenhet av civilsamhället och har ett par års erfarenhet av att hantera givarmedel tex från ForumCiv och Radiohjälpen, erfarenhet av arbete med revisionsinstruktioner samt arbetat med bokföring och projektredovisning. Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands och har kunskaper i ett tredje språk.

Anställningen är en visstidsanställning på 100% med möjlighet till fast anställning. Tillträde 15 augusti 2024 tom 31 mars 2025.

Du har oreglerad arbetstid och är placerad på vårt kontor i Klarakvarteren i centrala Stockholm med möjlighet till hemarbete. Vidare erbjuder vi både friskvårdstid, friskvårdsbidrag och en god arbetsgemenskap. Vi har kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen – Unionen, Akademikerförbunden och Ledarna.
Facklig kontaktperson (Unionenklubben) är Jonathan Österlund, jonathan.osterlund@iogtntomovement.se

Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Naturligtvis delar du nykterhetsrörelsens värderingar och förväntas vid anställningens start vara medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 5 juni 2024 till recruitment@iogtntomovement.se
Märk din ansökan med ”Ekonom”. Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande, så ansök redan idag.

Kontaktperson för tjänsten: Helena Holver Hasselbom, Ekonomiansvarig, 0733726255, helena.holver.hasselbom@iogtntomovement.se
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.