Vit jul

Kampanj Vit jul 2015 IOGT NTO Junis Vårberg

Ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks, när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens högtid.

För alla barns rätt till härliga julminnen

Vit jul initierades 2007 av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund och har kommit att bli ett välkänt och omskrivet varumärke och begrepp. Under alla år har kampanjen vilat på två ben; dels Vit jul-aktiviteterna som fungerat som stärkande andningshål för tusentals barn och unga, och dels ett omfattande påverkansarbete för att skapa fina julminnen med trygga och nyktra vuxna för ALLA barn.

Under julen 2016 nådde vi 8 900 barn genom våra aktiviteter. 8 900 barn som fått känna att julen är deras, och bara deras.

Antalet barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många. I Sverige lever fyra till fem barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

Ta ställning!

Jag vill göra julen till barnens högtid. Därför skippar jag alkoholen och inspirerar fler att göra detsamma.

Oavsett om du är nykter året runt eller om du väljer att fira just en vit jul så hoppas vi att du går in på vitjul.se tar ställning för att göra julen till barnens högtid! Ju fler vi är, desto starkare är vår röst.

Besök Vit juls hemsida här!