Läger

TE_2015__39P8695

Ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

Juli är den sommarmånad då svenskarna dricker mest. För barn i familjer där alkoholen redan tar en stor plats betyder det att situationen förvärras. Många måste själva ta vuxenrollen när föräldrarna dricker, exempelvis ta hand om yngre syskon och sköta hushållssysslorna.

IOGT-NTO-rörelsen erbjuder ett stort antal läger under lov och högtider för att skapa positiva upplevelser för barn och unga. På ett läger får barn vara barn och ledarna står för vuxenansvaret. Här får de som annars har det tufft hemma en möjlighet att pusta ut, vila och bara ha kul - tillsammans med närvarande vuxna. Att åka på läger kan lysa upp en lång period utan skola, fotbollsträning eller fritidsgård.

IOGT-NTO-rörelsens läger är öppna för alla, vilket gör att fler vågar och kan komma eftersom inget barn pekas ut som den som har det jobbigt hemma. Många barn berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle kunna åka. På våra läger finns alltid vuxna på plats för att möta alla barns behov. Här finns gott om ledare och inget barn lämnas utan en vuxen i närheten.

Vi jobbar också för att hålla lägeravgifterna låga och för att det ska finnas läger runt om i hela landet. På så sätt kan så många barn som möjligt vara med.

VILL DU BIDRA?

Ge en gåva och bidra till att fler barn och unga får en härlig sommar - swisha din gåva till 900 51 90. När du ger en gåva till IOGT-NTO-rörelsen behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår Integritetspolicy. Tusen tack!

Här hittar du sommarläger arrangerade av IOGT-NTO:s Juniorförbund , Junis.

Här hittar du sommarläger arrangerade av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, NSF.

Här hittar du information om aktiviteter inom Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF.